Zundert 8 | Trappistenbrouwerij de Kievit

thumb_552x368_boom-brand-identity-packaging-design-1600x1067__mg_1548p“De monniken van de Abdij Maria Toevlucht in Zundert brouwen bier. Abdij Maria Toevlucht behoort tot de orde van de Cisterciënzers van de Stricte Observantie, ook wel bekend als Trappisten. De monniken en monialen van deze abdijen leven en werken volgens de Regel van Sint Benedictus. Zij beleven het adagium ‘Ora et labora’ – ‘bid en werk’. Om in hun levensonderhoud te voorzien en personen in nood te kunnen steunen, vervaardigen zij velerlei producten. De monastieke gemeenschap bepaalt het beleid en stelt de economische middelen ter beschikking. Een bier mag zich uitsluitend trappistenbier noemen, wanneer het gebrouwen is binnen de muren van een trappistenabdij. Het bier van Trappistenbrouwerij de Kievit mag zich trappistenbier noemen. Dat is bijzonder: wereldwijd bestaan er tot nu toe maar tien brouwende trappistenkloosters, waarvan twee in Nederland.  Om de rust in de abdij zo min mogelijk te verstoren staat de brouwerij niet open voor bezoekers en kent zij een gelimiteerde productie.” (zunderttrappist.nl)


Zundert 8

8 juli 2015 De Zundert 8 (8%) is naast La Trappe, het tweede trappistenbier van Nederland. Ik was benieuwd! Het bier heeft een mooie donkere kleur. Hij heeft een heel erg lekkere zoete geur, fruit, bloemen hm. Zou het bier niet teveel smaken zoals deze geur? Want dan lijkt hij me te zoet.. Het bier prikkelt in je mond. Ik proef fruit, honing en een soort van kandij smaak. Hij is zoet, maar net niet te! Aan het eind is het bier bitter. De smaak vloeit snel weg. Het bier mag van mij wel iets voller en langer nasmaken. Als hij goed op temperatuur is is het bier wel lekkerder, niet te koud drinken dus.

5 januari 2016 Ik vond de Zundert 8 lekkerder als de eerste keer dat ik hem dronk. Hij leek voller te zijn en langer na te smaken. Hij was zoet maar goed in balans met de bitterheid. Koolzuur laat het even prikkelen. Waarschijnlijk heb ik hem nu dus op een betere temperatuur gedronken

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.