Kromme Haring brouwerij Utrecht

Sinds september 2016 heeft Utrecht er weer een brewpub en brouwerij bij! De Kromme Haring is onderdeel van VechtclubXL. Dit is een succesvolle broedplaats van creatieve professionals gevestigd in het voorheen industriële Merwedegebied in Utrecht-Zuid. Aan het roer van de Kromme Haring staan bierkenner en gastheer Gijs van Wiechen en Amerikaase brouwmeester en bioloog Stephen Grigg. In de brewpub wordt dus gebrouwen, maar ook gedronken!


Na een succesvolle crowdfunding campagne kon de brewpub en brouwerij gerealiseerd worden. Ook hebben ze met het geld een gistlab gebouwd en de vergistingscapaciteit kunnen uitbreiden. Resultaat is een gezellige brewpub met een knus karakter.

“We are all about awesome and surprising flavours in a relaxing space at an unexpected place.”

De brouwerij en brewpub

De brouwerij is goed verstopt, maar gelukkig vanaf de weg aangegeven op bordjes. Het pand oogt industrieel maar de ruimte binnen is goed ingericht, waardoor je toch een huiskamersfeer ervaart. Er zijn verschillende hoeken om te zitten en te borrelen. Ook vind je er verschillende interessante bierboeken en er zijn spelletjes aanwezig.

“De Kromme Haring is all about surprising, well-made, delcious and drinkable beers. The only thing we fear is shitty beer”

De 12 taps zijn gevuld met eigen brouwsels maar ook met verschillende andere bieren van andere brouwerijen. Op de untappd app kan je de flesbieren van de brouwerij vinden. En ja.. hier zitten best wat speciale dingen tussen.

De brouwerij en het gistlab zijn van de brewpub gescheiden door een plastic doorgang. Maar mocht je een rondleiding willen hier dan kan dat.

Still hungry? Feel free to deliver food to the pub!

Als begeleider bij je biertje heeft de Kromme Haring een paar hapjes op de kaart staan. Zo zijn er El Jefe nachos, Brandt & Levie worsten en verschillende kazen. Maar.. mocht je meer trek hebben, dan is het ook mogelijk om eten te bestellen. Je kan dus gewoon via thuisbezorgd een pizza bestellen, voor bij je biertjes, de Kromme Haring doet hier niet moeilijk over. En, de bezorger rijdt tot aan de brewpub! Je hoeft dus niet lang in de kou te staan.

De bieren

Alle bieren van de Kromme Haring, hebben net als de naam van de brouwerij, te maken met onderwaterleven.

Twee bieren die er voor mij uitsprongen waren de volgende:

Smokey the Barracuda  Een imperial porter met een mooie body en een goeie gerooktheid. Alsnog een soepel en zacht bier. Makkelijke drinker.

Brett fishing  Een zachte en fruitige IPA. Het fruitige heeft de overhand, het meestal bittere van IPA’s blijft wat achterwege. Het bier heeft een klein funky tintje door de brett. Fijn mondgevoel.


Brouwerij / Brewpub De Kromme Haring
Europalaan 2C, 3526 KS, Utrecht
info@dekrommeharing.nl

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.