HOPP een bierig dakterras in Amsterdam Oost!

Als je voor Hotel Casa in Amsterdam Oost staat zal je niet door hebben dat je je hier dicht bij een geweldig dakterras bevindt. Op de 8ste verdieping van het Hotel bevindt zich namelijk HOPP, een bierig dakterras dat sinds deze maand weer geopend is. Hier geniet je van een hapje, een fijn bier en een mooi uitzicht over Amsterdam Oost.


 HOPP is niet nieuw, het is vorig jaar vernieuwd. En elke winter gaat HOPP dicht, om in het voorjaar weer open te gaan. Voordat HOPP HOPP heette was het dakterras al bekend onder de naam Nest. Vorig jaar wilden de mensen achter Nest een nieuwe weg inslaan en zich meer op speciaalbier richten. Vandaar dat het dakterras toen deze nieuwe bijpassende naam heeft gekregen.

Het dakterras is helemaal omgeven door glazen platen waardoor je zicht niet wordt belemmerd door een schutting bijvoorbeeld. Je vindt bij HOPP verschillende plekjes om te zitten, gewone tafels om aan te eten, verschillende loungeplekjes met banken en hoge borreltafels aan de rand. Tussen de zitplekken door zijn tuintjes gecreëerd met planten en kruiden.

Bier

Op de bierkaart staan voornamelijk bieren van lokale brouwers zoals Brothers in Law, Lowlander beer, Gebrouwen door Vrouwen en Brouwerij Frankendael. Brouwerij de Eeuwige Jeugd, ook uit Amsterdam, heeft de twee huisbieren van HOPP gebrouwen. Daarnaast worden ook andere bieren van hen hier geschonken. Je kunt het dakterras echt een biergarten noemen want met het aanbod van rond de 30 bieren is er altijd voor iedereen wel wat.

Eten

Bij bier hoort natuurlijk eten, nou ook dat vind je bij HOPP. De keuken maakt de heerlijkste fingerfood gerechtjes met producten van lokale oorsprong. Maar ook volgeladen borrelplanken vol lekkere kazen en vleeswaren en flammkuchen zijn te bestellen. Allemaal op en top en van goeie kwaliteit.

Activiteiten

Naast bier en eten organiseert HOPP ook tal van activiteiten. Zo is er elke laatste woensdag van de maand een bierproeverij en er is regelmatig live muziek. Ook worden er brunches, yogalesjes en nog veel meer georganiseerd. En het fijne is, met het openen van het dakterras elke dag houden ze rekening met het weer. Bij regen is HOPP gesloten, zo wordt je niet overvallen door een bui terwijl je net aan het yoga-en bent of geniet van je bier.

Hotel Casa

Het legendarische verhaal van Casa begint met vier studenten en een missie. Casa werd eind jaren ’50 opgericht met als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Door de kamers gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Dit zorgt voor een unieke en inspirerende mix van mensen. (hotelcasa.nl)

Je kunt bij Hotel Casa dus als toerist terecht voor een fijne hotelkamer in Amsterdam Oost maar dus ook als student als je op zoek bent naar een kamer. Mooie combinatie zo!


HOPP Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam hotelcasa.nl/nl/hopp/

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.