Barrel Finished 1 | Emelisse

De Barrel Finished bieren, waaronder deze Barrel Finished 1, van Emelisse zijn recepturen die nog een Barrel Finishing Touch hebben gekregen. Door deze bieren kort op vaten te leggen blijft de whisky/rum subtiel op de achtergrond. Emelisse is een brouwerij uit Goes. Brouwer is Jens van Stee.


Deze Barrel Finished 1 is een Imperial Russian Stout van 13%. Het bier heeft vijf weken op Bowmore vaten gelegen. Bowmore is een Single Malt Schotse Whisky die onder andere bekend staat om zijn rokerige smaak.

Barrel Finished 1

Zicht & Geur

De Barrel Finished 1 is een pikzwart bier met een kleine licht bruine schuimkraag. De geur van het bier is gebrand maar ook zoet van rood fruit, en een hint van vanille.

Smaak

Bij sommige bieren, die veelal op Whisky vaten hebben gelegen waarvan de Whisky turf tonen heeft, heb ik het gevoel dat ik krijt proef. Of tenminste zo’n dergelijk bier, en dat heb ik dus ook bij deze, heeft een beetje een krijtachtig mondgevoel. Alsof er een klein beetje krijt doorheen zit bijna.

Het bier is gebrand met tonen van koffie en chocolade. Het gebrande karakter heeft een goeie tegenhanger aan de vanille die het geheel wat recht trekt. De tonen van salmiak en laurier geven het bier een kruidige touch. Ook proef ik lichtjes het hout van de vaten terug. Het bier heeft een beetje een droge turfachtige nasmaak. Ondanks deze nasmaak en het hoge alcoholpercentage is het alsnog een redelijk soepel bier. Misschien komt dat ook doordat het koolzuurgehalte niet ontzettend hoog is.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.