5x adventskalender bieren

Deze maand test ik de adventskalender van Beerwulf.com uit. Andere jaren zag ik al verschillende adventskalenders voorbij komen. Meestal waren dit kalenders met make-up of met chocolade. Ook de adventskalenders met bier zijn in opkomst. Verlekkerd zat ik er andere jaren naar te kijken en was dan ook erg enthousiast toen Beerwulf vroeg of ik deze kalender wilde proberen.


Bij een adventskalender mag je elke dag, in december, een vakje openen tot en met 24 december. Op deze manier kan je elke dag aftellen tot aan kerst. Dus ook ik mocht elke dag in december een vakje open maken met achter elk vakje een ander bier. In totaal heb je uiteindelijk dus 24 bieren. Het is echter niet zo dat ik elke dag het bier ook meteen op drink, dat is mij teveel.

Dit is een selectie van 5 bieren die ik tot nu toe tegen kwam in de kalender. Nog een paar dagen te gaan! Ik vind het een erg cool concept, elke dag verrast worden met een bier. Soms onbekend, soms bekend. Elke dag een cadeautje, elke dag iets om naar uit te kijken. Heel cool! Enige grote grote nadeel vind ik het feit dat elke Beerwulf adventskalender anders is. Open je 4 december en vind je een bepaald bier, dan is het niet zeker of een ander ook dit bier achter dit vakje vind. Zo wordt het erg moeilijk een gevonden bier te delen via bijvoorbeeld social media, omdat je snel spoilers deelt! Ik zou zeggen, volgend jaar lekker elke box hetzelfde doen. Dan wordt iedereen met dezelfde bieren verrast en kan ieder dat elke dag delen zonder te spoilen.

Lagunitas IPA | Lagunitas Brewing Company

De Lagunitas IPA is een donkergeel bier van 6,2%. Het is een helder bier met een kleine kraag. In de geur komen vooral tonen van tropisch- en citrusfruit naar voren en hop. Ook lijk ik wat karamel te ruiken. Het bier is volmondig, meteen goed bitter en ’t bevat redelijk wat koolzuur. Hij is wel wat minder fruitig in smaak vergeleken met de geur. De bitterheid blijft lang aan tot in de nasmaak.

Gin Trinitas Tripel | Jopen

Dit was een erg leuke verrassing en tot nu toe het lekkerste bier uit de adventskalender. Helaas alleen gebrouwen voor deze kalender, maar wellicht Jopen? Ook vast brouwen af en toe? Deze versie van de Trinitas Tripel (9%) heeft eikenhouten snippers meegekregen tijdens de lagering. De snippers waren al eerder geweekt in aromatische gin, gestookt door Jopen zelf. In de geur ruik je hierdoor de gin erg goed. Ik ruik frisse, licht scherpe tonen van jeneverbes en citrus. In de smaak proef ik vooral het hout terug met daarbij veel vanille. De gin komt hier minder sterk terug. Het bier is vol en krachtig


Sassy Threesome | Kompaan

Dit is een tripel (9%) van Kompaan. Een goudgeel bier met een kleine kraag. In de geur ruik ik een klein zuurtje en het zoetige van honing. In smaak is het bier vol en ook hier weer zoetig. Het bier is niet echt bijzonder maar gewoon prima. Een ‘doodnormale’ tripel. Hij is zacht, iets kruidig, heeft redelijk wat koolzuur en een klein bittertje in de nasmaak.

Neck Oil | Beavertown Brewery

De Neck Oil is een Session IPA van 4,3%. Het bier is licht geel en wazig met daarop een kleine kraag. De geur van het bier is redelijk hoppig, wat voor fruitige en kruidige geuren zorgt. Ook komen tonen van citrus naar voren. Het bier is redelijk bitter en ietwat moutig. Ook het fruitige komt weer naar voren. Het moutige vind ik net wat aan de overheersende kant. Het bier is soepel en toegankelijk.

Gallia west IPA | Gallia

Gallia is een IPA van 6%. Het bier is donkergeel en wat troebel. In de geur ruik ik o.a tropisch fruit met vooral ananas. Ook ruik ik een ietwat broodachtige geur. Het bier zelf heeft weinig koolzuur, ook heeft het niet echt heel erg veel smaak. Het blijft wat vlak helaas. De geur van het bier is intenser.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.