Cuvée de Noël | Bierbrouwerij St Feuillien

Het is bijna kerst! Nog twee dagen en dan is het weer zover. Heerlijk eten en drinken, cadeautjes en samen zijn met familie en vrienden. Om alvast in de stemming te komen dronk ik alvast een kerstbier. Vaak lekker kruidig, donker en verwarmend. Perfect om te drinken bij de kachel onder een dekentje.


Deze Cuvée de Noël is een kerstbier van 9%. Het is gebrouwen door de Belgische bierbrouwerij St. Feuillien.

“In het stadje Le Rœulx stichtten jonge gelovigen de Abdij van Saint-Feuillien. De Ierse monnik die de streek kwam kerstenen werd er op een oktoberavond in 655 vermoord. Sindsdien kwamen talloze pelgrims op deze plaats hun martelaar vereren. Elke ochtend kleurde de dauw bloedrood. Zeven eeuwen lang was de abdij een centrum voor gebed en studie, maar ook een economische, administratieve en culturele spil. Zoals zoveel religieuze instellingen veroordeelden de soldaten van de Franse Revolutie de abdij in 1796. Het bier Saint-Feuillien verdween … Gelukkig niet voor een lange tijd. In 1873 werd Brouwerij Saint-Feuillien opgericht door Stéphanie Friart.” (http://www.st-feuillien.com)

De Cuvée de Noël

De mooi heldere Cuvée de Noël heeft een mooi robijnrode kleur en bovenop het bier vormt zich een dikke grove schuimkraag. In de geur komen de aroma’s van laurier, sinaasappel, karamel, kruidnagel en anijs naar boven. Zoals verwacht dus een lekker kruidige geur zoals je kan verwachten van een kerstbier. Naast de behoorlijk kruidige geur is het bier ook lekker fruitig door de aroma’s van rood fruit.

In smaak heeft het bier best wat koolzuur, dat maakt het bier lekker fris. Daarnaast komen net als in de geur ook het rode fruit, de karamel en de kruiden naar voren. De body van het bier is niet ontzettend dik maar wel zacht en rond. De nasmaak van het bier is zoet en fruitig maar verdwijnt ook weer redelijk snel. Het bier verwarmd lichtjes, mede door het alcoholpercentage maar vast ook door de gebruikte kruiden.

 

 

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.