Paix Dieu | Brasserie Caulier

20150103114750paix-dieu_2“Dit bier werd vroeger in de abdij van Paix Dieu geproduceerd, waar de maankalender een cruciale rol speelde in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven, nam de familie Caulier zich voor om de Paix Dieu slechts één keer per maand te brouwen, bij volle maan. Resultaat? Een smeuïge tripel (10%) met een vol karakter, ambachtelijk gebrouwen volgens de pure tradities van de Belgische abdijbieren. Een symbool geeft aan bij welke maan uw bier werd gebrouwen. Zo kunt u de verschillende brouwsels, maand per maand, met elkaar vergelijken!”  (paixdieubeer.be)


lunefevrier Mijn gedronken Paix Dieu was gebrouwen bij de volle maan van Februari. Daarbij hoorde de volgende beschrijving: “De volle maan in februari kondigt de maand aan waarin het meeste sneeuw valt. Sommige stammen noemden haar ook de Maan van de Honger, omdat het in dit gure weer erg moeilijk was om te jagen en te oogsten.” (paixdieubeer.be)

Dit bier dronk ik voor het eerst van de tap bij Café Caspar in Arnhem. Van de tap smaakte dit bier zo goed dat ik hem ook eens uit fles wilde proberen! Het is een super mooi gevormde beugelfles, uniek in vorm dus daarom zit er ook 80 cent statiegeld op!

En wat vind ik er van?

Het bier heeft een zoete, licht kruidige fruit geur. Wanneer ik een slok neem merk ik meteen dat dit een flinke tripel is. De alcohol merk je meteen in je buik, het verwarmd. Het mondgevoel is vol, en er spelen veel smaaksensaties mee. Bitter, zoet, kruidig, alles. Toen ik dit bier van de tap dronk had hij meer een granensmaak, pittig en licht bitter. Zo uit fles is de tripel zoeter, ondanks mee geschonken gist. Ik vind hem zowel van de tap als van de fles uniek in smaak, maar beide creëren een andere ervaring. Een aanrader deze!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.