Zuster Agatha | Muifelbrouwerij

3f16a3bf-ef00-482b-8128-2137eaa54b88MuifelbrouwerijZuster Agatha [10%]

“De Zuster Agatha, het paradepaardje van de brouwerij. Hier is het allemaal mee begonnen in 2006. Een rijk, donker bier, gebrouwen met een groot aandeel donkere moutsoorten. Voor dit bier is een van de beste trappisten gisten gebruikt. De opvallende naam zorgt ervoor dat men dit bier niet snel vergeet.” (muifelbrouwerij.nl)

Als het weer wat kouder word, krijg ik zin in de zwaardere bieren. Daarom ben ik erg benieuwd naar deze quadrupel.

Dit is nou een typische quadrupel qua geur. Een licht alcoholische geur met daarnaast de geur van rozijnen. In smaak is het bier in eerste instantie wat bitter door de gebrande mout. Hij is redelijk vol, met licht koolzuur er doorheen. Na het bittere vloeit de smaak over in zoetheid. De smaak van donkere karamel neemt de boventoon. Na het zoete, wat ik toch best overheersend vind, eindigt het biertje weer bitter. Ikzelf vind het bier net wat te zoet. Het mocht wel een tegenhanger hebben van bijvoorbeeld de smaak van koffie of een rooksmaakje. Ondanks dat het alcoholpercentage best hoog is, drinkt het bier toch lekker weg omdat de alcohol niet meteen in de smaak terugkomt.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.