Papoen | Epe bier collectief & Brouwerij Hommeles

papoen “Zoals we in Nederland de traditie kennen van bokbier, zo kent elke brouwerij in de USA een pumpkin ale passend bij Halloween! Afgelopen zomers stonden er naast het hopveld een aantal pompoenplanten, ze vroegen er gewoon om…
In oktober 2013 is samen met Brouwerij Hommeles een proefbrouw gemaakt. De Papoen (6%) is een verrassend lekker bier geworden, dus maken we elk jaar vers pompoenbier.” (epebier.nl)


Ik was erg benieuwd naar dit bier. Het klinkt erg interessant, misschien zelfs een beetje als een combinatie die niet echt lekker kan zijn.. Toch liet ik hem reserveren voor mij bij Slijterij van Pernis te Arnhem. Maar goed ook, hij was bijna uitverkocht! Er word namelijk maar een kleine batch van dit bier gebrouwen per jaar.

In eerste instantie lijkt dit bier qua uiterlijk een beetje op pils. Gelukkig ruikt en smaakt het bier niet zoals een pilsje. Het bier heeft weinig schuim. In geur ruik ik de pompoen duidelijk een zoetige weeïge licht zure geur. In smaak is het bier vol in de mond. Ik vind hier minder de pompoen terug. Een klein beetje op de achtergrond. Verder is het bier licht zoetig en drinkt het goed door. In nasmaak is het bier licht bitter. Jammer dat de pompoen niet zo duidelijk terug komt in de smaak van het bier. Het was wel lekker geweest denk ikBewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.