Red Raspberry Rye | Buxton brewery

IMAG2625“Tart and refreshing fruit berliner suffused with raspberries in the kettle. A few Bushels of Rye in the grist adds complexity and body.” (Buxton Brewery)

De Red Raspberry Rye (4,9%) is een fruitig bier met frambozen uit Engeland, ik ben benieuwd. “”Hij is wel zuur” werd me gezegd.


In geur is het bier fruitig, niet zo zoet zoals sommige fruitbieren. Ik associeer de geur met jam, de zoetheid van rode vruchten met daarnaast ook een lichte zurigheid. Wanneer ik een slok neem van dit bier schrik ik een klein beetje.. het bier is wel erg zuur! Jeetje! Daarnaast zit er ook nog best wat koolzuur in dit bier wat het nog heavy’er maakt om te drinken. Vooral in het begin is het bier erg zuur in je mond, daarna volgt er een zoetere nasmaak, gelukkig! Ik moet hier echt aan wennen, ik hou van zuur, maar dit is mij té. Stiekem moet ik wat moeite doen dit bier op te krijgen, niet mijn ding.  

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.