Praotnat | Epe bier collectief

IMAG2622“De zeer bijzondere geur van de Proatnat (6,4%) van Epe bier collectief doet denken aan groene thee. Dit is het resultaat van de ‘Dryhoppen’ met verse geplukte hop (Cascade, Centennial, Chinook en Willamette hop van eigen veld uit Epe, bij de oude kopenmolen).” (edwines.com)

“In de 17e en 18e eeuw was Epe bekend om zijn hop, dat werd geëxporteerd naar belangrijke biersteden als Amersfoort en Haarlem. Met de komst van dit hopveld is die traditie in ere hersteld.”(epebier.nl)


Ik ben erg benieuwd of je bij dit bier heel duidelijk de hop ruikt,  omdat het verse hop is. De duvel tripel hop rook echt een beetje naar thee door de gebruikte hop. Nou es ff ruiken dan.. ik vind de geur niet meteen lijken op thee. Het ruikt meer naar groene verse kruiden. Niet echt naar gedroogde (kruiden) thee. Daarnaast ruikt het biertje ook licht zoetig, honing? citrus? Ook in smaak komt de kruidigheid weer terug met daarnaast het zoetje. Moeilijk te omschrijven wat ik nou precies proef. Het bier is licht bitter aan het eind, niet zo bitter als een gewone i.p.a. In je mond is het bier niet echt vol, maar net vol genoeg. Leuk hoor om eens zo’n vers biertje te drinken!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.