Weizen | Othmar brouwerij

“In 1999 is Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co opgericht met als doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is.” (biernet.nl)


Othmar Weizen

De Weizen (5,8%) van Othmar is een troebel licht oranje bier met witte dwarrelende stukjes. Gist? Het bier heeft een wat zurige geur met daarnaast licht de banaan.

Alle smaken (bitter, kruidigheid, hoe droog hij is en fruitigheid) zijn met elkaar in balans alleen allemaal in mindere mate terug te vinden vergeleken bij de geur. Dit maakt het bier wat vlak. De smaken zijn te licht aanwezig. Ook mocht het biertje van mij wat fruitiger.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.