The most wonderful time for a beer | Brouwerij het uiltje

We needed a holiday anthem. But rather than aim for the top of the charts, we dove straight to the bottom of the well. And lo’ and behold look what we found: Andy Williams’ 1963 anti-classic! Is there any other holiday song so mind-numbingly dull? Nope! Marley, Crosby, Bush, the Ramones, Dylan – they wouldn’t touch this song with a 10-foot peppermint pole! This beer is our ode to the ugly ducking of Christmas song covers. And we’re so hap-happy to exploit it for our most wonderful Christmas brew. A medieval ale pimped with the type of obscure spices only free-foraging Gaelic’s would dare pluck. A hint of caramel, a dash of black liquorice – this one-off Christmas brew is as thick and vulgar as the song that inspired it. Some say gruit is an aphrodisiac, that’s your call. But we will tell you this: once you drink it you’ll never be ever to get this f*cking ugly Christmas song out of your head again! Sorry Andy. And a very merry this and that. (uiltjecraftbeer.com)


Een winterbier, het kan nog net ook al is de lente net begonnen. Ik ben benieuwd, het weer is wat druilerig dus dan moet een winterbiertje toch nog wel smaken.

The Most Wonderful time for a beer

‘The most wonderful time for a beer’ (10%) trekt me in geur niet meteen. Hij is licht zurig, kijken of dat ook terug komt in de smaak. De smaak van het bier is totaal anders. Hij is redelijk vol qua mondgevoel en licht plakkerig.
Het is duidelijk een gruit winterbier. Dit omdat het biertje best kruidig en iets droog. Daarnaast komen de smaken salmiak en laurier behoorlijk naar boven en overheersen. Het doet een klein beetje denken aan hoestdrank, daar moet je van houden. De smaken van het bier zorgen er tegelijkertijd voor dat je automatisch onderuit zakt en ontspant. Ook verwarmd het bier je lichtjes. Ideaal voor een druilerige winterdag. Ik vind het een prima bier, maar de laurier mocht van mij wat minder.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.