Streekbierfestival Utrecht 2016

IMG_20160319_162121

Streekbierfestival Utrecht 2016

Afgelopen zaterdag was ik met een vriendin in Utrecht te vinden. Daar werd namelijk het streekbierfestival georganiseerd. 15 cafés en 31 verschillende bieren. De cafés waren over het centrum van Utrecht verspreid maar alsnog lagen ze op loopafstand van elkaar. In elk café had je de mogelijkheid om 2 bieren te proeven, of in een normaal glas of in een proefglaasje. Mijn vriendin en ik kozen vooral voor proefglaasjes omdat je op die manier de meeste biertjes kon proeven. Elk proefglaasjes deelden we dan ook weer. We wilden eigenlijk alle biertjes wel proeven maar dat was een beetje onbegonnen werk..

In café het pandje haalden we de folder waarin alle locaties en bieren stonden en daar namen we ook onze eerste biertjes van Brouwerij Oproer. (zie foto hieronder)

IMG_20160319_162319 IMG_20160319_162736

Oproer – Hopfenweizen [5%]
Qua uiterlijk licht geel en troebel. In smaak fruitig, bitter, droog en romig.
Oproer – Smoked lager[5%]
“Ober er zit bacon in mijn bier!” Rokerige bacon geur die je ook terug vind ik het bier zelf. Niet echt iets voor mij. De rooksmaak vind ik niet zo passen in bier en de smaak is snel weg.

Na café het pandje gingen we naar de overkant, Grand café de vrienden. Hier werd bier van Heuvelrug bier geserveerd. Wij proefden daar ook weer twee bieren van.

Heuvelrug bier – Blond [6%]
Een zurige citrus geur. De smaak zelf is wat waterig. En ebt snel weg. Vooral koolzuur is aanwezigheid, bitterheid en het bier is wat zuur.
Heuvelrug bier – Winter [8%]
De geur en de smaak doen me denken aan kauwgomballen. Het is een chemische geur die veel te zoet is. In smaak is het bier licht bitter en er schemert wat zoethout doorheen.

IMG_20160319_174836 IMG_20160319_172559

Na de vrienden gingen we door naar Café Tilt (zie foto hierboven). Een heel fijn cafeetje om te zitten. Hip, gezellig en leuk ingericht. Hier dronken we de voor mij lekkerste bieren van de avond, van Duits&Lauret.

Duits&Lauret – Kiem [6,5%]
Gras en verse hop, in geur en in smaak. De geur is daarnaast iets muffig. In smaak mooi vol. Niet bitter maar zacht en romig. Fris.
Duits&Lauret – Winterstout[6,5%]
Chocola in geur. In smaak niet te heftig, hij is toegankelijk maar niet waterig. Mokka proef ik en aan het eind een licht droge koffie smaak. Jum.

Na deze twee heerlijke bieren op naar Ubica waar we de tasty lady dronken. (zie onderstaande foto) Hierna bezochten we café Hemingway. Daar dronken we bieren van de dikke uit Wijk bij Duurstede.

 

De eem & Gebrouwendoorvrouwen – Tasty Lady [6,2%]IMG_20160319_182415
Buh, de geur doet me denken aan leverworst. In smaak bitter en licht fruitig.
De dikke – Wijkse dikke [6,5%]
Iets muf in geur. In smaak scherp schuim wat erg bitter is. Verder romig en fris, maar  vooral bitter.
De dikke – Dikke donder [7,5%]
Gedroogd fruit in geur, iets kauwgombal achtig. In smaak droog, en iets dof. De smaak ebt snel weg en is veel minder zoet als de geur.

Daarna naar Florin waar we The drone [5,8%] een porter van The sisters brewery dronken. Deze vond ik erg tegenvallen, heel erg waterig en haast geen smaak. Jammer.

Na Florin was het tijd voor café de Zaak. Een hele fijn kroeg met een verwarmd terras. He leuke aan dit terras was dat er verwarmende kussentjes lagen van Stoov. Deze kussentjes kan je opladen en als ze dan eenmaal opgeladen zijn zorgen ze ervoor dat ze een lichte warmte uitstralen. Een warme kont en een lekker biertje in je hand buiten op terras in het donker. Wat wil je nog meer? Als laatst gaan we naar Stan&Co waar we eindigen met een porter van Stapzwam.

IMG_20160319_201746

Borrelnoot – Brutaal blondje [6,8%]
Licht zoetig en fruitig in geur. In smaak mooi in balans. Bitter en fruitig.
Borrelnoot – Zilte zonderling [4,2%]
Inderdaad ziltig in de geur, frisse zeelucht. In smaak fris, fruitig en licht zuur.
Stapzwam – Porter [6,9%]
Donker fruit in geur. In smaak chocola en koffie. Niet te zwaar maar wel aan de droge kant.

Conclusie: Ik vond het een leuk festival. Wel jammer dat het niet op één locatie zat, op een echt festivalterrein met overal taps ofzo. Maar zo tussen de bieren lopen van café naar café zorgt er wel weer een beetje voor dat je ontnuchterd 😉 Toppers waren bieren waren de twee van Duits&Lauret.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.