Monks elixer | Brouwerij Mikkeller

tmp_7239-IMG_20160327_204031-1766964828Brouwerij Mikkeller Monks elixer [10%]

Mikkeller is een Deense brouwerij huurder uit Kopenhagen. De firma beschikt niet over een eigen brouwerij en daarom laat Mikkeller de bieren brouwenof brouwt Mikkel zelf in verschillende brouwerijen in Denemarken,  Noorwegen, België, Nederland,  Engeland en  Amerika. De meeste bieren (meer dan 230 verschillende) worden of werden gebrouwen in de proefbrouwerij te Hijfte, belgie. (wikipedia.nl)

Ik had al vaker gehoord dat de bieren van Mikkeller heel goed zijn. Echter had ik er nog nooit één geproefd. Tot ik bij Slijterij van Pernis ze weer tegenkwam. Door de origineel vormgegeven etiketten vielen ze op. Nu was de eerste aan de beurt, een quadrupel. Ook deze is gebrouwen in Hijfte.

Meteen als ik dit bier in schenk weet ik dat ik hier erg van ga genieten. Nou is een quadrupel ook één van mijn favoriete biersoorten. Haha.

Het bier is mooi donker, bijna zwart. De schuimkraag houd niet erg lang stand. Redelijk snel is hij weer weggeebt. In de geur ruik ik in eerste instantie wel de alcohol. Daarna een zoetige geur van rozijntjes.

Qua mondgevoel is het bier mooi rond al mocht hij van mij nog wel wat romiger.
De mooie smaken van quadrupel bieren komen mij tegemoet. Onder andere de zoete smaken van karamel, rozijnen en kandijsuiker. Daarnaast ook de, iets bitterdere maar alsnog zoete, smaak van mokka. Het bier is redelijk zoet maar een bittertje brengt dat ook weer in balans.

Ik vind hem lekker. Hij verwarmd licht en is heerlijk voor een ontspannen avond thuis.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.