Mastodon mother puncher | Brouwerij Mikkeller

IMG_20160329_195523

Deze Mastodon Mother Puncher (6,6%) is door Mikkeller gebrouwen in samenwerking met de Amerikaanse metalband Mastodon. Fijne titel he?

Afgelopen dinsdag (29 maart) bestond mijn blog één jaar! Om dit te vieren dronk ik het tweede biertje van Mikkeller wat ik een paar dagen daarvoor gekocht had. Mijn mening over het eerste biertje, een quadrupel, vind je hier.


Dit bier is een IPA met passievrucht! Zou de passievrucht goed terug komen..?

Het bier heeft een frisse oranje/bruine kleur. Ik schenk hem in mijn chouffe glas waarin zich een grote schuimkraag vormt. Echter verdwijnt de schuimkraag als sneeuw voor de zon. Toen ik klaar was met foto’s maken, was de schuimkraag al bijna verdwenen.

De geur is heerlijk tropisch, hierin komt de passievrucht wel terug. Qua smaak is het bier echter veel minder fruitig en zoet. Het heeft veel koolzuur wat van mij wat minder gemogen had. Het bier is fris, wat zurig,  droog maar ook bitter. Alles komt om de beurt naar boven en zorgt voor een balans in het bier. Niets neemt de overhand.

Op zich is dit een lekker bier maar de hoeveelheid koolzuur stond me tegen, het gaf het bier teveel ‘pit’. En ik vond dat de passievrucht te weinig naar boven kwam, het bier is hierdoor niet echt uniek/uitgesproken.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.