Dunkel weizen | Othmar bier

IMG_20160401_204621

“In de bouwerij wordt uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse “Reinheitsgebot”, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 10 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele wijze worden gebrouwen.” (othmarbier.nl)

Tot nu toe ben ik niet zo van weizen bieren. Ik vind ze meestal te weinig smaak hebben. Liever neem ik een blondje op een mooie zomerdag bijvoorbeeld. Toch was ik wel erg benieuwd naar deze Dunkel Weizen (5,5%) van Othmar.

Benieuwd of ik hem lekker vond?


Uiterlijk en geur: De schuimkraag houd niet super lang stand maar toch nog best wel even. Het bier heeft een bruine kleur en ruikt ook ‘bruin’. Naar karamel en licht naar koffie.

Smaak en body: In de smaak komen deze twee geuren ook weer terug. Echter proef ik vooral de koffie die het bier wat droog maakt met daarnaast zoethout en salmiak. De karamel zorgt licht voor een zoetje maar is vooral op de achtergrond. De smaken ebben redelijk gauw weg, dus snel weer een slok nemen.
Qua body is het bier wat aan de lichte kant, niet waterig maar ook niet vol.  Het bier bevat behoorlijk wat koolzuur, daar hou ik niet zo van.

Conclusie: Een prima bier, maar niet echt mijn ding.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.