Sesoon | Õllenaut

IMG_20160402_164112

Õllenaut, dat klinkt niet Amerikaans, Belgisch of Nederlands zou je zeggen..dat klopt! Dit bier komt uit Estland. Ik had zelf nooit aan Estland gedacht als bierland. Tot de eigenaar van de bierwinkel dit voorstelde omdat Esten best goeie bieren maken.

Ik nam twee bieren uit Estland mee, waarvan dit de eerste is. Het was erg zonnig vandaag, dus dan komt een saison goed van pas. De Sesoon heeft een alcoholpercentage van 5,3% dus dat is ook perfect.


In eerste instantie valt mij de kleur van dit bier op. Als je dit bier zou gaan proeven, zonder te weten met wat voor bier je te maken hebt, zou je denken dat dit een doodnormaal pilsje is. De kleur en de schuimkraag kun je hiermee associëren. De schuimkraag verdwijnt als sneeuw voor de zon en het bier heeft een mooie gouden kleur.
IMG_20160403_155948_1

Qua smaak is het ook geen heel erg uitgesproken bier maar alsnog erg lekker. Ik dronk hem in het warme zonnetje en dan is hij wel erg genieten hoor. De smaak zelf heeft veel weg van een pilsner maar de smaak is bitterder, kruidiger en voller. Ook komt er een licht zoetje naar boven.

Ik vond hem de moeite waard, vooral zo in de zon was hij erg genieten. Echter weet ik niet hoe hij zonder zon smaakt en hij word omschreven als een saison, maar daar vind ik hem niet zo op lijken.

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.