Dark humor club coconut | Sori brewing

IMG_20160402_163954Sori BrewingDark humor club Coconut [8%]

Serious beer for not so serious people.“Dat stond op de kroonkurk van dit bier. Het maakt je wel nieuwsgierig, kom maar op met dat serieuze bier!

Mijn tweede biertje uit Estland, deze keer van Sori Brewing.

“Join our Dark Humor Club, where life is fun and jokes are dark! When life gives you delicatessen of our DHC series is this deep coconuts, you put on Hawaii shirt and bite into this Imperial Coconut Stout! (soribrewing.com)

Uiterlijk en geur:

Een mooi zwart bier met een dunne licht bruine schuimkraag. In de geur ruik ik koffie, maar dan wat milder en zoeter, meer wat mokka achtig. Daarnaast ruikt het bier ook wat zurig.

Smaak en body:

In de smaak komen de koffie en mokka in veel mindere mate terug. Het bier is licht van smaak, ik proef niet zoveel. Wat ik sowieso niet proef is de kokos. Echter is het bier wel mooi romig, wellicht komt dat dan toch wel door het gebruik van kokos, aangezien kokos van zichzelf romig is. De smaken die ik proef zijn in balans, maar voor mij wel iets te licht aanwezig en te mild. Dit maakt wel dat het bier toegankelijk is voor beginnende stout drinkers, het bier is namelijk niet te droog of te bitter.

Conclusie:

Mwah. Ik had er meer van verwacht. Op zich vind ik het een prima biertje, omdat ik ook niet zo van de droge koffie/chocolade smaak ben. Maar ik had toch meer kokos verwacht waardoor het een unieker bier zou zijn geweest.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.