La Corne du Bois des Pendus Tripel | Brasserie d’elby

546db6d3702f3“De Brasserie d’Ébly voorziet naast een klassiek ballonglas ook een hoornvormig glas, dat rust op een houten constructie, om de bieren uit te drinken. Het bier is vernoemd naar La Corne du Bois des Pendus, een plaats in de huidige Belgische provincie Luxemburg. In februari 1636 werden hier in een hoornvormig gedeelte van het woud van Anlier tijdens de Dertigjarige Oorlog door Oost-Europese soldaten, ingehuurd door Duitsland, een honderdtal dorpsbewoners opgehangen. Het bier wordt gebrouwen in opdracht van Brasserie d’Ebly bij Brasserie des Légendes.” (wikipedia.nl)


Hmm ik ben erg benieuwd naar deze tripel (10%) van Brasserie d’Elby. Het is een belg, dus eigenlijk kan dat niet missen! Ik schenk dit bier uit in een Grimbergen glas, mijn moeder vond hem in een “gratis-neem-maar-mee-kastje” altijd mooi meegenomen!

Zicht & Geur

Qua uiterlijk valt me meteen op dat het bier best licht gekleurd is. Hij heeft het uiterlijk van een pilsner. Wel heeft het bier een hele mooie dikke schuimkraag dat mooi aan het glas blijft plakken. In de geur zit een klein citrus zuurtje. Verder denk ik iets van perzik te onderscheiden en kruiden.

Smaak

IMG_20160408_211039Het bier heeft een heel mooi vol en romig mondgevoel met daarnaast best wat koolzuur. Ik hou er van als een biertje mooi romig en vol is, dan kan ik er extra van genieten.

 In de smaak proef ik wat banaan, dat maakt het bier zoetig. Echter volgt na de zoete smaak een redelijke bitter, die ook eventjes aanhoud. Toch vind ik beide wel in balans. Een zoet bier mag van mij een mooie bitter hebben, anders neemt het zoete de overhand.

Deze tripel heeft een alcoholpercentage van 10%. Dit ruik je licht in de geur en merk je aan het licht verwarmende karakter van het bier. Het is misschien geen uitgesproken unieke tripel, maar ik kan gewoon erg genieten van dit soort standaard Belgische tripel bieren! Ze zijn toegankelijk en drinken mooi weg.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.