Punk IPA | Brewdog

 

Een lange tijd geleden dronk ik mijn eerste biertje van Brewdog, de 5 A.M Saint. Deze beviel mij niet zo, nu veel bieren later probeer ik er nog eens één van Brewdog. Namelijk de Punk IPA van 5,6%.

In de woorden van de brouwerij een ‘bier met vanzelfsprekende tegenstrijdigheden’. Laat je  niet foppen door dit bier: terwijl het sloksgewijs naar binnen glijdt ontpopt het zich als een wolf in schaapskleren en laat het zijn tanden zien. Plots laat de intense hopbitterheid zich gelden, en dat voegt weer een geheel nieuw niveau van smaakharmonie en balans toe. (bierenzo.nl


Wat zie ik en wat ruik ik?

Ik ruik een zoete fruitige tropische geur van o.a lychee en perzik. Daarnaast een wat zurige geur van grapefruit. Het bier heeft een mooie schuimkraag die goed standhoud.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ik vind het altijd leuk te merken dat smaken zo verschillen. Waar veel mensen dit omschrijven als pittig en spannend bier met vooral de krachtige bittere nasmaak, ervaar ik hem heel anders.

Ik vind dit nou een toegankelijke IPA. Bitter in smaak maar niet té. De bitterheid heeft een mooie tegenstander aan het zoetje wat ook aanwezig is. Het bier begint voor mij juist best bitter en wat droog. De nasmaak daarentegen is juist wat milder en zoeter en laat een mooie alcoholwarmte achter.
Beide smaken zijn mooi in balans en maken dat je dit biertje goed kan drinken. Hij is fris, toegankelijk en sneaky want je drinkt hem zo op. Geen extreme smaken maar gewoon een frisse lekkere IPA.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.