Heemels gageltje | Stadsboerderij Presikhaa & Goeye Goet

IMAG3420

Stadsboerderij Presikhaaf + ’t Goeye GoetHeemels Gageltje [5%]

“Heemels gageltje, het eerste Arnhemse gagelbier uit Heemtuin Presikhaaf, is gebrouwen in maart 2016 in de brouwerij van het Openluchtmuseum. Een exclusief biertje omdat wilde gagel een zeldzame struik is die alleen voorkomt op enkele plekken met vochtige bodems in zuidelijk en oostelijk Nederland.
De gagel, het ingrediënt dat uit onze eigen heemtuin komt, geeft dit bier een heerlijke kruidige smaak. De gagelstruik is sterk aromatisch. Dit wordt veroorzaakt door klieren op de bladeren en in de bloemen.” (stadsboerderijpresikhaaf.nl)


Wat zie ik en wat ruik ik?

In de geur ruik ik in eerste instantie een ijzerlucht. Dit overstemt de rest van de geuren. Als ik een paar slokken heb gehad proef ik nog een keer. Nu ruik je ook de gagel, wat een lichte kruidigheid aan het bier geeft. Het biertje is troebel  (ongefilterd) en gelig/licht oranje van kleur. De schuimkraag staat even fier overeind, maar verdwijnt daarna ook snel. Er dwarrelen veel koolzuur bubbels naar het oppervlak.

Wat proef ik en wat vind ik?

De koolzuur die ik zag vind ik niet echt terug in het bier. Het biertje heeft een dunne body maar dat is voor een witbiertje prima.
Alle smaken in dit bier zijn lichtelijk aanwezig maar ook met elkaar in balans. Zo heeft het biertje een kruidigheid, van de gagel (al kan ik het niet echt omschrijven qua smaak) een bittertje maar ook zeker een zoete kant. Alle drie de smaken wisselen elkaar af en zijn in milde vorm aanwezig. De meeste witbiertjes vind ik vlak, deze is ook niet explosief in smaak maar vlak wil ik hem ook zeker niet noemen. Erg verfrissend, mooi gedaan.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.