Bush blond | Brouwerij Dubuisson

IMAG3407_BURST002_COVER

“Hoewel de brouwerij al veel ouder is (opgericht in 1769), werd het eerste Bush-bier gecreëerd in 1933. Het is een volledig Belgisch bier, gemaakt naar de toen populaire Engelse traditie. Vandaar ook de Engelse naam Bush Beer. Dit is een vertaling van Bière Dubuisson: “buisson” is het Frans voor struik of “bush”.[2] De Bush-bieren worden in veel landen verkocht, maar in een aantal landen is de naam “Bush” geregistreerd door Anheuser-Busch InBev (terwijl het Bush-bier reeds tientallen jaren bestond). In die landen wordt het bier op de markt gebracht onder de naam Scaldis.” (wikipedia.nl)

Een blonde van 10,5%, hoe zal dat smaken..?


Zicht & Geur

Ik ruik honing, kruiden en alcohol in de geur. Je merkt al meteen dat dit een flinke blonde is. De Bush blond is troebel met dwarrelende stukjes doordat ik het hele flesje leeg geschonken heb.

Smaak

Ook hier merk je meteen dat dit een zwaar bier is. De Bush blond is vol van smaak, romig en rond. De smaak is ook meteen erg sterk en je voelt duidelijk de alcoholwarmte. Qua smaken is het bier vooral zoet en maar lichtjes bitter. Hij bevat veel koolzuur en smaakt weeïg (een soort van), wellicht door de mee geschonken gist.

Het bier valt me zwaar, ik heb ook moeite om hem uiteindelijk helemaal op te drinken. Hij is mij te sterk en de smaak is ook te aanwezig en te zoet. Het maakt het net niet lekker, iets milder en minder sterk was fijner geweest. Dat drinkt prettiger en daar word het bier wat frisser van. Deze valt echt zwaar op je maag, bij mij dan.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.