Vuur en vlam | Brouwerij de Molen

Brouwerij De Molen, gevestigd in een molen te Bodegraven, is waarschijnlijk de meest uitzonderlijke brouwerij van Nederland. Bestierd door Menno Olivier wordt hier geëxperimenteerd bij het leven, en niet zonder succes: de jaarlijkse lijst van ratebeer.com (een wereldwijde consumentenpeiling) zette de brouwerij op de 10e plaats – van de wereld! Daarmee was het meteen de beste brouwerij van Nederland en zelfs Europa. Biergeschiedenis wordt, druppel voor druppel, in Bodegraven geschreven! (bierenzo.nl)


Zo! Ik proef weer eens een bier van Brouwerij de Molen. Het was een tijd geleden, eerder dronk ik wat zwaardere bieren van hen, zie hier. Nu is het tijd voor een IPA-ish bier, de Vuur en Vlam.


Vuur en Vlam

Zicht & Geur

De meeste IPA’s ruiken heel erg tropisch, heel zoet en fruitig. Vuur en Vlam (6,2%) heeft een heerlijke zoete tropische geur en lokt ook echt uit tot het nemen van een slok. Het bier is licht bruin/donker rood van kleur en troebel (ik schonk het hele flesje).

Smaak

Joepie! Dit is weer een toegankelijke IPA, voor mij dan. Hij is niet te extreem maar ook niet vlak in smaak. Het bier begint fruitig/zoetig (beetje karamelachtig) en eindigt (citrus/grapefruit) bitter. Het is echter geen eeuwige nagalmende heftige bitterheid maar hij is wel even aanwezig. Het bittertje en het zoete zijn mooi met elkaar in balans. De één overstijgt de ander niet. Het bier is stevig en rond van smaak. Jum.

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.