Postel tripel | Brouwerij de Smedt

1375423571

“De naam van de Postel Tripel (8,5%) verwijst naar de Abdij van Postel, gelegen te Postel. De Norbertijnen van Postel brouwden reeds bier van in 1611. Tijdens de Franse Revolutie werden de kanunniken in 1797 uit hun abdij verdreven en moest de brouwactiviteit noodgedwongen stoppen. Na een afwezigheid van 50 jaren konden de kloosterlingen terugkeren maar het bierbrouwen werd niet meer terug opgestart. Pas in 1953 sloot Brouwerij Campina een overeenkomst met de Norbertijnen om het bier terug te produceren en op de markt te brengen als abdijbier. In 1988 werd de brouwerij grotendeels overgenomen door Brouwerijen Alken-Maes. De Postel-bieren werden vanaf dan geproduceerd door Brouwerij De Smedt te Opwijk. In 2000 werd deze brouwerij op haar beurt door Heineken overgenomen.” (wikipedia.nl)


Wat zie ik en wat ruik ik?

Ik zie een mooi gouden bier met een fier overeind staande schuimkraag. Echter duurt het niet lang voordat deze mooi schuimkraag alsnog helemaal verdwenen is. Het biertje ruikt niet erg sterk, ik moet goed mijn best doen om de geuren (citrus en kruiden) te herkennen.

Wat proef ik en wat vind ik?

Het bier bevat vooral bij de eerste paar slokken veel koolzuur. Kan ook dat ik er even aan moest wennen want later valt de koolzuur me niet meer zo erg op.
Och wat hou ik toch van tripels. Waarom stort ik me toch ook in het biergeweld, (de gekste IPA’s of stouts) terwijl een Belgische tripel gewoon zo genieten is.. Ook deze tripel bevalt me goed. Het bier is mooi rond, krachtig, romig en vol. Ik proef een bittertje en ook de kruiden komen in de smaak  weer terug. Deze twee smaken worden weer in balans gebracht door het zoete van banaan en karamel.  Hij drinkt goed door, is toegankelijk, en verwarmd licht je borst aan het eind. De nasmaak is mooi lang, wat mij extra doet genieten. Niet uniek in zijn soort, wel lekker!

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.