Drie tevreden boeren | Brouwerij boer koekoek

IMAG3399

Dit maal een biertje uit Nijmegen, van de familie Koekoek die zelf een brouwerij hebben op hun boerderij. Ik proefde de tripel ‘Drie tevreden boeren’ (8%), die mij aangeraden werd door de Mitra die hem net binnen had.

“Brouwerij Boer Koekoek, wij zijn een familiebedrijf sinds 2014 actief in Nijmegen gevestigd. De brouwers zijn vader Robert en zoon Thijs Koekoek. Wij maken voor het brouwproces gebruik van zonne- energie en gas. Het restproduct van het brouwproces -de borstel-,gebruiken we voor het voeden van onze kippen en van onze toekomstige varkentjes, zodat we geen afval produceren dat naar buiten moet worden afgevoerd. Wij brouwen ons bier met de omstandigheden van het seizoen mee. Doordat wij brouwen in onze boerenlandschuur vinden we het belangrijk en noodzakelijk goed te kijken naar de omstandigheden, qua temperatuur van het moment te plaatse.” (boerkoekoek.nl)


Wat zie ik en wat ruik?

Ik schonk dit bier in mijn la chouffe glas. Meestal is daar de schuimkraag van bieren flink in. Deze schuimkraag verdween echter bijna meteen. Het biertje zelf heeft een wat vlakke geur, ik kan niet veel elementen onderscheiden. Het enige wat ik ruik is lichtjes de alcohol.

Wat proef ik en wat vind ik?

De vlakheid zet ook door in de smaak. Alle smaken die ik proef zijn maar heel lichtelijk aanwezig, waardoor ik bijna twijfel of dit wel een tripel is. Het lijkt meer op een wit bier, nee niet aan mij besteed deze.(niet zo’n goeie tripel dus)

Bewaren

Bewaren

5 reacties

  1. Ah, bedankt voor de tip. Ga ik die eens proberen. Jij de tripel zelf geproefd al?

  2. Ah, bedankt voor de tip. Ga ik die eens proberen. Jij de tripel zelf geproefd al?

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.