Miracle tripel | Eetcafé Miracle

IMAG3823Eetcafé MiracleGewoon Tripel [7%]

Een tijd geleden vroeg eetcafé miracle te Coevorden mij om hun zelf gebrouwen huisbiertje te proberen. Ook al proef ik voor deze blog voornamelijk commerciële bieren, zelfgemaakte bieren van kleine brouwers of initiatieven vind ik natuurlijk ook leuk om te proeven, vandaar.

Wat zie ik en wat ruik ik?
Ik besluit het biertje uit te schenken zonder het gist. Het biertje is alsnog troebel licht geel, ongefilterd dus wellicht. De schuimkraag die bovenop het bier verschijnt verdwijnt eigenlijk meteen weer als sneeuw voor de zon. De geur is niet super sterk, hij is licht fruitig en ook de alcohol ruik ik.

Wat proef ik en wat vind ik?
Qua smaak moet ik meteen even wennen. Het biertje is sterker dan ik had gedacht. De alcohol komt duidelijk naar voren waardoor het niet zo makkelijk weg drinkt. Het bier zelf is bitter, droog en ik proef een zoetje van karamel.

Ik vind het jammer dat de alcohol bij dit biertje teveel overheerst. Hierdoor is hij behoorlijk zwaar en blijft de frisheid en het zoetige karakter teveel achterwege. Wel een goed idee om een eigen huisbier te creëren maar er kan nog wel wat gesleuteld worden aan deze. 🙂

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.