Bink bloesem | Brouwerij Kerkom

IMAG3923“Na de blonde en de bruine Bink kwam de Brouwerij met een derde biersoort voor de dag: de Bloesem Bink (7,1%). Dit ter gelegenheid van de 50ste bloesemwijding in 2000! De ingrediënten zijn: vijf moutsoorten, één Belgische hopsoort, brouwwater, gist, honing van Sint-Truiden en perenstroop van Vrolingen.” (brouwerijkerkom.be)

Bij dit bier verwachtte ik een frisse fruitige geur door het gebruik van bloesem in de titel. Kijken of dat ook echt zo is.


Wat zie ik en wat ruik ik?

De Bink Bloesem heeft een mooie donkerbruin/rode kleur. Precies wat ik verwachtte. Ook de geur doet mij denken aan een fruitbiertje. Rood fruit en een zoetheid van karamel komen mij tegemoet.

Wat proef ik en wat vind ik?

De smaak is daarentegen weer heel anders. De rode fruit tonen die ik in de geur rook proef ik niet echt terug. Het zijn juist tonen van laurier en karamel die ik proef. Het komt op mij over als een dubbel of een winterbiertje in plaats van een zoet fris fruitbier. In de nasmaak komt ook nog salmiak naar boven.

Op zich was dit een prima biertje ondanks de dunne body waar ik niet zo van hou. Maar ik had gewoon totaal wat anders verwacht. De titel van het biertje bracht mij op het verkeerde been. En ook de perenstroop en honing proef ik niet echt terug.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.