Tropic sunrise | Dugges brewery

 

Zo het is tijd voor mijn eerste biertje uit Zweden, van brouwerij Dugges! Een tropic sunrise ook echt, erg passend bij een relatief koud land 😉 Het flesje viel me op door het formaat en de vorm, en ook het etiket trok me.


Wat zie ik en wat ruik ik?

 

Ik schenk het bier (4,5%) in het IPA glas van Brand. De schuimkraag probeert zich wel te vormen maar hij heeft niet genoeg kracht en verdwijnt al voor hij überhaupt zichtbaar is. Het bier heeft een frisse gele kleur, precies wat ik verwachtte.
Ook de geur doet de titel van het bier eer aan, ik ruik tropisch fruit, heerlijk zoet zo! Je ruikt nog niet dat het bier zuur is. Daarnaast ruik ik lactose/melk. Dit komt doordat de brouwer deze sour ale gebrouwen hebben met lactobacillus en dit hebben laten fermenteren met fruit.

Wat proef ik en wat vind ik?

Wanneer ik een slok neemt van dit biertje valt mij meteen het koolzuurgehalte op. Het bier prikkelt en tintelt letterlijk op je lippen van de koolzuur. Dit geeft een frisse ervaring. De smaak van het bier is zoals verwacht, bij een sour ale, zuur. Dit zorgt ervoor dat je wangen licht gaan trekken, net als bij andere zure dingen. Daarnaast komen ook de gebruikte fruitsoorten naar boven, ananas en mango. Wel pas na goed proeven, het is een lekker tropisch smaakje.

Een lekker fris biertje! Vooral op een warme dag, hij mag dan ook wel echt koud. Het zure moet je wel van houden, maarja je weet natuurlijk wat je koopt bij een sour ale.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.