Kruistocht van Thomas | Jopen bier

unspecified

Het basis bier van de Kruistocht van Thomas is de Ongelovige Thomas. Hier is nieuw Amerikaans wit eikenhout aan toe gevoegd wat het bier veel zachter maakt en wat vanille geeft. De houtrijping verwijst naar het kruis/kruistocht. (jopenbier.nl)

De ongelovige thomas van Jopen is een super lekkere quadrupel. Laatst zag ik deze limited (10%) van Jopen staan. Het is de houtgerijpte versie van de ongelovige thomas dus dat kan niet anders dan lekker zijn!


Zicht & Geur

Het bier heeft een bruine kleur met een rode gloed. De geur verraad meteen de sterkte van het bier. De alcohol komt je meteen tegemoet. Poeh ik ben benieuwd hoe deze gaat smaken.

Smaak

Zozo! Dat is wel even wennen bij de eerste slok. De Kruistocht van Thomas is in het begin redelijk sterk, en daarmee bedoel ik vooral alcoholisch. Dit zorgde ervoor dat ik even moest inkomen. Na een paar slokken verdween de alcohol wat meer naar de achtergrond en werd het bier milder en beter door drinkbaar.

In de smaak proef je duidelijk dat het bier houtgerijpt is. De houttonen komen goed naar voren. Ze zijn mooi in balans met de zoete toon van karamel. Het bier werkt nog lang door in je keel, de smaken blijven lang aanwezig. Daarnaast verwarmd het fijn je borst.

De body van het bier is mooi vol en romig. Jumm wat een lekkere limited, al moet ik zeggen dat ik de ‘gewone’ Thomas ook echt al lekker vind. Ik zou ook echt niet goed weten welke van beide ik lekkerder vind. Dit bier is het in ieder geval waard om te proberen. Pas wel op, want hij drinkt toch redelijk goed door ondanks het alcoholpercentage.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.