Odravein | Põhjala Brewery

“In 2011, was de Põhjala brouwerij de eerste die actief werd om de Estse bier cultuur opnieuw te starten, die in de Sovjet-tijden tot stilstand was gekomen door het brouwen van handgemaakte bieren volgens eigen recepten. Vanaf het begin heeft het Põhjala team gewerkt met zijn ziel en toewijding. Põhjala is erin geslaagd om een reeks van grote handgemaakte bieren te produceren. Een eigen brouwerij werd onlangs geopend in Tallinn.” (drankgigant.nl)


odravein

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Odravein (12%) is mooi donkerrood, en heeft helaas haast geen schuimkraag. In de geur ruik ik meteen de alcohol, het is dan ook geen licht biertje. Daarnaast heeft het bier een fruitig geur en ruik ik iets van mokka.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is het bier meteen heel vol en krachtig. Je merkt wel dat je met een krachtpatser te maken hebt. Even inkomen hoor! Het bier is plakkerig en lichtelijk romig. Het lijkt een beetje alsof er lactose doorheen zit. Qua smaken is het bier kruidig maar vooral ook best zoet. Karamel en rozijnen voeren de boventoon. Bitter? Nee dat is het bier niet, je moet echt van zoet houden.

Ik vond de Odravein een smaakvolle barley wine. Zeer krachtig en mooi gerijpt in smaak. Wel neemt de alcohol wat teveel de overhand. Dit merkte ik vooral bij de laatste slokken.

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.