Modeste tripel | Brouwerij Strubbe

“De modeste tripel (7,8%) wordt gebrouwen in Brouwerij Strubbe te Ichtegem in opdracht van Biofresh Gavere.” (wikipedia.nl)


modeste tripel

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier is gelig en heeft een zure appel geur. Daarnaast ruikt het kruidig en hooiig. Op het biertje pronkt een mooie dikke schuimkraag.

Wat proef ik en wat vind ik?

Qua smaak doet dit bier mij meer denken aan een gueuze bier dan aan een tripel. Net als in de geur is het bier in smaak ook zurig. Dit is een zuurte die je kan vergelijken met het zuur van een granny smith appel. Het bier heeft een medium body. Nadat het zuurtje wat afneemt eindigt het bier wat bitter en licht droog. Het is een prima biertje, ik had alleen wat anders verwacht omdat het totaal anders smaakt dan dat je zou verwachten bij een (Belgische) tripel.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.