Barney Flats Oatmeal stout | Anderson Valley

 

“De Anderson Valley is ontdekt toen Walter Anderson op zoek was naar een gewond hert wat hij geschoten had. In zijn zoektocht ontdekte hij de vallei, hij was zo overdonderd van de schoonheid van de vallei dat hij er ging wonen. Niet lang na hem vestigden ook anderen zich in de vallei. Mensen zoals W.W.Boone naar wie het stadje Boonville wat ze stichtten uiteindelijk werd vernoemd. Maar ook de gebroeders Beeson en hun stiefbroer William Anderson. Naar Anderson is de vallei toen vernoemd. Het meest interessante aan de vallei is de taal die daar gesproken word, Boontling. Het is één van de meest bijzondere voorbeelden van een door mensen zelf ontwikkelde taal. Nu nog gesproken door een handjevol mensen maar in andere jaren was het zelfs een schoolvak. 

 


In 1987 werd in de vallei de brouwerij Anderson Valley opgericht door David Norfleet, Kim en Ken Allen. Barney Flats is een woord uit het Boontling voor Hendy Woods National Forest. Een fascinerend bos met enorme sequoia bomen (groenblijvende coniferen).”

Zicht & Geur

De Barney flats oatmeal stout [5,8%] heeft een rood bruine kleur en haast geen schuimkraag.

Ik ruik een duidelijke koffie en chocolade geur. Het is een wat zurige geur. Maar tegelijkertijd ruik ik ook wat fruitigs. De gebruikte haver zorgt voor deze fruitige tonen.

Smaak

In smaak is het bier niet heel vol of romig. Dat had ik eigenlijk wel verwacht bij een biertje met haver. De meeste bieren die ik tot nu toe proefde met haver waren wat romiger en vol. Het bier is bitter en droog. Alsof je een goed gezet kopje espresso drinkt. Het is geen beginners biertje vind ik. Hij is wat aarde achtig en echt wel een zware jongen door het droge en bittere karakter.

Ik vond hem ondanks het zware karakter wel lekker, maar het is wel langzaam drinken en genieten geblazen.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.