Spijker blond | De Haeckse Brouwers

spijker blond

“Spijker blond [6,2%] is het traditioneel huisbier van Hoeve De Spijker gelegen te Sint-Kruis Brugge. Het wordt gebrouwen door de Haeckse brouwers in brouwerij Gulden Spoor te Gullegem.” (spijkerbier.be)


Zicht & Geur

Het geel oranje bier heeft een kleine maar stevige schuimkraag. In de geur ruik ik granen en licht wat citrus. Het bier bevat weinig koolzuurbubbels.

Smaak

Ondanks dat ik niet veel koolzuurbubbels zag komen ze wel redelijk terug wanneer ik het bier proef. Het maakt het bier lekker fris. Ik proef fruitige smaken, kruiden en een zuurtje. In de nasmaak eindigt het bier wat bitter. Alle smaken zijn lichtelijk en vluchtig aanwezig en niet extreem. Het bier heeft een mooi vol en rond mondgevoel.

Het bier is niet uniek in smaak en de smaken vervliegen snel, maar het is desondanks een prima frisse doordrinker.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.