Dark Roast | vandeStreek bier

Dark roast

Deze Dark Roast van vandeStreek bier, een coffee stout van 8%, is gebrouwen met Keniaanse koffie. De smaak van het bier komt dus niet alleen voort uit gebrande mouten maar ook door het letterlijk toevoegen van koffie.

Na een aantal jaar op kleine schaal thuis te hebben gebrouwen besloten we dat het tijd was om de rest van Nederland (en de wereld) kennis te laten maken met onze bieren. Onze bieren zijn anders – vol van smaak. Wij brouwen wat wij lekker vinden zonder binnen de lijntjes van een bierstijl te blijven. Hierdoor zijn onze bieren zeer gevarieerd – van toegankelijk tot extreem. (vandestreek-bier.nl)


Dark Roast

Zicht & Geur

De Dark Roast, een donkerbruin gekleurd bier, heeft een mooie dikke schuimkraag. Het heeft een licht gebrande geur maar ook zoetige fruitige geur. De Keniaanse koffie, die gebruikt is brengt deze fruitigheid met zich mee. Het is dan wel een coffee stout, maar de koffie is dus niet één van de eerste dingen die ik ruik.

Smaak

Het bier is lichtelijk romig en heeft weinig koolzuur, dit zijn kenmerken die ik erg waardeer als ik ze vind ik een stout bier. In de smaak komt wel duidelijk de gebruikte koffie terug, in de geur rook ik hem niet zo. Het is een pure, mooi bittere, koffie smaak. Toch is het bier niet te bitter, hij blijft zacht en toegankelijk qua karakter. Voor mij is hij zelfs iets te zacht, ik hou van een iets bitterder stout bier. Maar smaken verschillen. Verder een fijn bier, vooral om zijn pure smaken.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.