Stennis | Bruut bier

Stennis (5,5%) is een bier van Bruut, een nanobrouwerij in Amsterdam, vlakbij de Czaar Peterstraat. Bij Bruut draait alles om balans en, niet zozeer om een grote productie. Bruut onderscheidt zicht met droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht bierbrouwen en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. Beheerst en vernieuwend tegelijk.

Duurzaam en met aandacht, dat is volgens Sander en Ward dé manier om goed bier te brouwen. De bieren worden zonder haast gebrouwen en krijgen de gelegenheid om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak.
Bruut staat inmiddels in de startblokken om zich straks te vestigen als duurzame opererende nanobrouwerij in Amsterdam.” (bruutbier.nl)


Wat zie ik en wat ruik ik?

Stennis heeft een champagne look. Het is licht van kleur, heeft luchtig schuim en het koolzuur bubbelt er op los. In de geur is het bier zurig, fris en ik ruik granen.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak kom ik erachter dat dit eigenlijk een pilsener is. Het is echter niet zomaar een pilsener, nee een bovengistende pilsener. Stennis is daarmee een speciaalbier geworden met interessant karakter. Hij is fruitiger dan een gewone pilsener en heeft een licht zuurtje. Het bier bevat veel koolzuur en heeft een goed bittere grapefruitachtige nasmaak.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje. Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.