Hemelswater (promotie) | Joris Hoebe & Pavel Deutekom i.s.m De Prael

Promotie Hemelswater: code blond, bij Café Fest

Al een tijdje stond deze mystery box op het Wibauthof midden op de Amstelcampus voor café Fest in Amsterdam. Waarom stond deze mysterybox daar, wie had hem daar neergezet en wat zat er in de mysterybox? Ik vertel het je.

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben in samenwerking met Brouwerij de PraelmediaLAB, Café Fest en The knowledge Mile een evenement georganiseerd rondom de promotie van het biertje Hemelswater: code blond. Dit deden zij in kader van de minor Experience & Eventmanagement. Deze promotie vond woensdag 14 december plaats.

Onder de mysterybox stond een regenton die onthuld werd. Waarom dan een regenton? Nou zonder een regenton geen hemelswater.. en waarom nou niet dan? Nou om deze reden hebben de studenten voor een (doodnormale) regenton gekozen. Om zo mensen nieuwsgierig te maken en het verhaal achter de regenton en zijn link met hemelswater te vertellen.  Maar wat is het hemelswater dan?

Hemelswater: code blond

Hemelswater: code blond is een blond biertje (5,7%) wat gebrouwen is op basis van regenwater. Het is vernoemd naar de extreem weer codes van het KNMI. Maar waarom is het gebrouwen met regenwater en niet met gewoon (kraan)water?

Door de verandering van het klimaat ontstaan er steeds meer hevige regenbuien. Steden in Nederland en in dit geval Amsterdam kunnen deze zware regenval niet aan en riolen overstromen. Toen de regen weer eens met bakken uit de hemel viel kreeg Joris Hoebe een idee. Hij begon regenwater op te vangen en heeft hier zijn eerste biertje mee gebrouwen. “Iedereen haat regen, maar iedereen houdt van bier. Ik hoop dat mensen door het drinken van dit biertje zelf ook gaan nadenken over hoe we de stad regenbestendig kunnen maken en wat je met regenwater kunt doen. Zelf zijn we ook al bezig met nieuwe ideeën, zoals brood, waterijsjes of soep.” (nos.nl)

Inmiddels word er op verschillende plekken (daken vooral) regenwater opgevangen. Het oorspronkelijke biertje is bij brouwerij de Prael gebrouwen en uitgebracht onder de naam ‘Hemelswater: code blond’. En als je de site mag geloven, dan komen er nog andere biertjes op basis van regenwater aan. Word vervolgd dus.. Echter is er dan ook meer regenwater nodig. Daarom hopen de initiatiefnemers dat er meer cafés mee gaan doen om ook automatisch het wateroverlast in Amsterdam te verminderen. Doen cafés mee, dan krijgen ze in ruil hiervoor na een paar weken een heerlijk vers biertje gemaakt van Hemelswater.

Ik vind het een super idee. Van iets negatiefs, het regenwateroverlast, iets positiefs maken… bier! Wat een initiatief, waarom zou je ook water uit de kraan halen als het met bakken uit de hemel valt? Het biertje is een lekkere borrel maar het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat men zich er bewust van word dat er klimaatverandering gaande is. Mensen worden zich beter en sneller bewust van zo’n probleem door een dergelijk product. Het biertje zelf vind ik op een pils biertje lijken maar dan met een mooier karakter. Zacht, soepel en fris.
Ga zo door mannen!

|| Dit biertje heeft op 9 januari de Horecava Innovation Award 2017 gewonnen! ||

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Met een goed promotieplan kom je heel ver!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.