Mikkie = Cattivella | Morebeer & Birrificio Del Ducato

Morebeer is het bedrijf van Peter van der Arend, bevlogen bierliefhebber en bieroloog. Zijn avontuur begon in 2000 met de opening Proeflokaal Arendsnest aan de Herengracht 90. Een lokaal met uitsluitend Nederlandse bieren. Een primeur in Nederland! Inmiddels zijn er 4 cafés en is morebeer aan het brouwen geslagen. In samenwerking met brouwers worden bieren ontwikkeld onder de naam morebeer brewing. Mikkie = Cattivella is een Crème Brûlée Stout gebrouwen door Peter van der Arend & Giovanni Campari van Birrificio del Ducato. Het recept is van Kees Bubberman van Brouwerij Emelisse en toegewezen aan morebeer” (morebeer.nl)


Mikkie = Cattivella

Wat zie ik en wat ruik ik?

Er is een kleine maar dikke schuimkraag gevormd op het zeer donkerbruine bier (9,5%). In de geur komen gebrande mouten en koffie tonen naar boven. Daarnaast ruik je ook licht de vanille in de geur.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is het bier zoals ik het lekker vind, romig en vol. Het bier is meteen bitter en goed gebrand van door de koffietonen. En niet alleen de koffietonen zijn behoorlijk aanwezig, ook de pure chocola zet zijn beste beentje voor. Het kleine zoetje van vanille en karamel zorgt ervoor dat alles weer in balans gebracht word en het geheel niet te bitter word. Aanrader!


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. ben niet zo van de zoete nagerechten maar deze wil wel toe

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.