Czaar Peter | SNAB

“Czaar Peter [8,5%] is een Russian Imperial Stout. De Russian Imperial Stout wordt oorspronkelijk gebrouwen in Engeland tijdens de 18de eeuw. Omdat het transport over vriezende zeeën plaats vindt wordt een bier met hoog alcoholpercentage gebrouwen. De oorsprong van onze Russian Imperial Stout bevindt zich in Zaandam. We gaan terug naar het jaar 1697. In dit jaar woont Czaar Peter in Zaandam en werkt als scheepstimmerman. Om de Russisch-Nederlandse relatie te benadrukken hebben we Czaar Peter verrijkt met ‘Zaanse Cacao’.” (snab.beer)


Zicht & Geur

De donker bruine Czaar Peter heeft een mooie volle cappuccino achtige schuimkraag. In de geur ruik ik voornamelijk het zoete van rozijnen en karamel, laurier en ook een licht zuurtje.

Smaak

De smaken van chocolade (Zaanse cacao) en koffie voeren in het bier de boventoon. Zij geven het bier een pittig karakter. Toch blijft de czaar peter redelijk zacht omdat er ook zoetige tonen van karamel aanwezig zijn. Het bier is qua body niet heel vol en romig maar ook niet te dun. In de nasmaak eindigt het biertje wat droog, wat ik associeer met het droge zoals cacao poeder ook is.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.