Belgisch biercafé Olivier Utrecht | Biercafé

Neem eens de trein naar het mooie stadje Utrecht. Als je dan via het station door Hoog Catharijne loopt richting het centrum, dan kom je bij de winkelstraten terecht. Hier dichtbij is het mooiste café van Utrecht gevestigd. Belgisch biercafé Olivier.


Maria Minor

Biercafé Olivier te Utrecht is zo’n bijzondere plek omdat het gevestigd is in een oude schuilkerk genaamd: ‘Maria Minor‘. Het café ademt nog erg de kerkelijke sfeer, mede door de gewelven en door het feit dat het orgel er nog hangt. Ondanks dat het ook een erg grote ruimte is is het geen ‘koude’ ruimte wat sommige kerken wel hebben. Overal hangen oude reclameplaten van biermerken, de lampen staan niet te fel en het is gezellig ingericht met veel plekken om te zitten.

Fijne drukte

Eigenlijk moet ik elke keer als ik in Utrecht ben, ook even een bezoekje brengen aan Olivier. Over dat nou voor één of meerdere biertje is. En eigenlijk is het elke keer als ik bij Olivier knettersdruk. Dan denk je.. knettersdruk.. dat is toch juist niet fijn. Nou bij Olivier maakt het totaal niet uit. Het is een gezellige drukte. De stemmen van de bezoekers galmen in het rond, maar toch is er ook nog midden in dat gegalm nog ruimte om elkaar op een normale manier te spreken. Pas nu ik er over denk komt dat ook omdat er geen muziek gedraaid word.

De beste plek om een (goed) biertje te drinken is voor mij ook eigenlijk een plek waar de muziek niet te hard staat. Bij bier horen goede gesprekken en een lekker hapje. En met harde muziek kan dat toch niet echt goed.

Bierkaart

Het café ligt dus midden in het mooie centrum van Utrecht en heeft een uiterst heerlijke sfeer. Maar.. laten we het bier niet vergeten!

Als je Olivier binnen komt kan je aan de bar verschillende bieren bestellen die op de borden staan. Maar je kan ook plaatsnemen aan één van de tafeltjes. Op elk tafeltje staat een bierklapper. Hierin staan alle bieren van Olivier beschreven. Uitgebreid tot in de detail beschreven en per soort ingedeeld. De klapper is heel overzichtelijk en helpt je goed op weg een keuze te maken tussen alle aanwezige bieren. Ik pak hem er elke keer bij als ik bij Olivier ben, lees dan graag de beschrijvingen van de bieren die me interessant lijken en maak zo een keuze.

Eten

Naast de vele bieren en andere dranken kan je ook dineren bij Olivier. Op de menukaart vind je verschillende Belgische gerechten. Daarnaast word er om de twee weken een wisselend 3 gangen menu geserveerd passend bij het seizoen. En wil je een goed bier-spijs advies? Dan helpen de medewerkers je hier goed bij wat erg fijn is!

Weetje

Voor kattenliefhebbers is café Olivier ook the place to be.

“Guus(je) is een bekende verschijning in Olivier. Overdag, als de zaak wat rustiger is, ligt hij lekker te slapen en laat zich makkelijk aaien. ‘s Avonds als het hier soms bomvol kan zijn trekt hij zich een beetje terug. Maar dit is wel de onbetwiste bedrijfsleider van de zaak.
Opvallend: Heeft een vast knuffelhalfuurtje heeft met een onbekende vrouw die haar wekelijks komt opzoeken.” 

Ja, ben je eens in Utrecht? Vergeet dan Olivier echt niet.. Het is echt de moeite waard, zelfs als je niet van bier houdt!


Olivier Utrecht
Achter Clarenburg 6a
3511 JJ Utrecht
tel: 030 2367876

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.