De grote best-of-2016-lijst

Het is weer 2017, jeetje wat is het jaar omgevlogen! Tijd om eens terug te blikken op mijn leukste biermomenten van het afgelopen jaar.

Brouwerijen

Op de dag van de gay pride was ik in Amsterdam te vinden, niet alleen voor de parade zelf maar ook om wat brouwerijen te bezoeken. Samen met een vriendin sprong ik op de fiets en daar gingen we! Helaas was Brouwerij het IJ heel slecht bereikbaar door de parade dus we hebben het bij Brouwerij Troost en Oedipus gelaten.

Brouwerij Troost heeft meerdere locaties waarvan wij de locatie op het Westergasterrein bezochten. Het is een leuke hip ingerichte brouwerij waarbij wij lekker op het terras neerstreken met biertjes om te proeven en een nacho schotel. Lees hier meer…

Toen gingen we op weg naar de andere kant van het IJ. Met het pontje kan je gratis naar de overkant vanaf het station. Zo geschiedde. Aan de overkant was het nog even fietsen naar de brouwerij van Oedipus. Het ligt naast de grote foodmarket van Jumbo. Oedipus is een erg vrolijk ingerichte brouwerij met overal schilderingen op de muur en plekjes om te zitten. En natuurlijk genoten wij erg van de biertjes! Lees hier meer…

Ook bezocht ik: Stadsbrouwerij van Kollenburg in Den Bosch, Maximus & Oproer in Utrecht, Maallust in Veenhuizen en Kompaan in Den Haag.

 

Lekkerste bieren 2016

In 2016 dronk ik behoorlijk wat bieren, ik heb er ondertussen 425 gedronken en beschreven. Er waren er een heleboel lekker, maar er zijn er toch een paar die echt de moeite waard zijn om uit te lichten.

Ik wil de Mitra, Bestebieren, en de bierboxen van Beer in a box en De Bierbaron bedanken voor de fijne bieren (en bierconcepten) die ik mocht proeven.

Festivals

Dit jaar bezocht ik ook verschillende festivals waarvan ik deze twee de leukste vond.

Het Mout bierfestival werd dit jaar voor het eerst gehouden in Nijmegen. Het kleine maar mooie Julianapark was het mooie toneel van dit festival. Klein maar super fijn. Veel keus in bieren en een goede sfeer. Tot volgend jaar? Lees hier meer…

In de zomer bezocht ik de tweede editie van het Oersoep festival. Vorig jaar (lees hier) was al geweldig maar deze editie was nog beter! Het vind plaats op het honig complex en er waren verschillende gave brouwerijen aanwezig. Grote ontdekking van mij was The White Hag uit Ierland. Zij brouwen één van mijn favoriete bieren die ik sindsdien nog nergens gevonden heb helaas.. Lees hier meer…

Ook bezocht ik de bokbierdag in Zutphen, het speciaalbierfestival Arnhem, en het streekbierfestival in Utrecht.

 

2017

2017 zal natuurlijk weer in het teken staan van bier! Ik hoop nog veel meer lekkere bieren te ontdekken en ze toe te voegen aan mijn favorieten. Ook hoop ik natuurlijk weer brouwerijen te bezoeken en festivals. Kan niet wachten! Daarnaast wil ik biertjes op camera gaan proeven. Over een tijdje komt daarvoor het speciaalbiertjesblog youtube kanaal online. Word vervolgd!

Natuurlijk hoop ik ook meer volgers te mogen verwelkomen, tips zijn altijd welkom, ook voor goede bieren die ik echt eens zou moeten proeven en beschrijven. Daarnaast hoop ik in het najaar de STIBON opleiding te gaan doen om mij op deze manier verder te verdiepen/ontwikkelen in deze wonderlijke bierwereld.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.