Black Boar | The White Hag brewery

[Favoriet!] The White Hag BreweryBlablack boarck Boar [10,2%]

Deze brouwerij leerde ik kennen op het Oersoep festival van dit jaar (en daar schreef ik over). Daar dronk ik drie van hun bieren waaronder deze black boar, een imperial oatmeal stout. Hij beviel me toen zo goed dat ik hem meteen wilde kopen toen ik hem bij de bierkoning in Amsterdam zag staan. Helaas toen niet erop gelet of ze de chocolate milk stout ook hadden, want die is zelfs nog lekkerder! Omdat ik tot nu toe de bieren zo lekker vind van deze brouwerij, licht ik dit biertje nog eens even uitgebreid uit.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier is mooi pik zwart, de schuimkraag is heel even dun aanwezig maar verdwijnt vrijwel direct. De geur van koffie komt me tegemoet. Het is een wat muffe, zurige gebrande koffie geur.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ook in de smaak komt meteen de koffie naar voren. Het bier is meteen goed bitter door de gebrande mouten maar het word in balans gehouden door een lichte romigheid. Hierdoor is het biertje niet te heftig en drinkt het alsnog redelijk door. Toch drink ik zo’n biertje lekker rustig, elke keer een slok. Lekker hoor! Naast de koffie proef ik ook donkere chocolade. Heerlijk op een koude herfstdag als deze. Het is een beetje het gevoel alsof je goeie espresso drinkt maar dan met alcohol erdoor. En ook al is het biertje 10%, de alcohol schemert niet teveel door in de smaak.

Fijn dat er nu in steeds meer stout bieren havermout zit. Dat maakt deze bieren (voor mij) wat toegankelijker omdat de havermout voor een licht romig en zacht karakter zorgt. Echt aan te raden deze!

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.