Oersoep craft beer festival 2016

13567096_1044671665569249_3761306462651037628_n

Jaa! Gister was het dan zo ver! Het tweede Oersoep craft beer festival georganiseerd door brouwerij Oersoep. 15 brouwerijen uit binnen en buitenland presenteerden wat van hun bieren. De opzet van het festival leek erg op het festival van vorig jaar, zo ook de invulling van het terrein en de plekken van de brouwerijen.

Het festival

Groot voordeel dit jaar vond ik de glazen van echt glas. Dit kon vorig jaar niet omdat er zand lag, maar dit jaar hebben ze het zand weggelaten waardoor er geschonken kon worden in echte glazen.
Daarnaast waren de wc’s in vergelijking met vorig jaar gratis! Ook echt een groot voordeel, vooral omdat ik vaak na elk biertje wel moet plassen haha.

Het zonnetje scheen en er waren genoeg plekken gecreëerd in de schaduw. Het terrein was op een creatieve en hippe manier ingericht. Zo waren er zitplekken gemaakt van pallets en volle zakken mout en strandstoelen van lege zakken mout. De bierhoeder verkocht in de brouwerij van Oersoep bieren van de brouwerijen van het festival, voor als je een favoriet mee naar huis wilde nemen.

Dit jaar kon je geen halve glazen bestellen, vorig jaar wel, maar we waren met een groepje dus hebben ook veel van elkaar geproefd. Ik heb dus van sommige bieren een heel glas gedronken en van anderen alleen één of twee slokjes. Hieronder zal ik kort de bieren beschrijven die ik gedronken heb.

De bieren

Wild beer coBeer brush lemon saison [5,8%]
Vlakke geur. Fris maar ook in smaak wat te vlak. Licht romig karakter, beetje melkachtig.

Wild beer coMillionaire milkstout [4,7%] favoriet
Dik, romig bier! Bijna boterachtig. Goed gebrand, maar niet te. Alsnog zacht in smaak. Wauw!

Brasserie de la SenneSaison du Meyboom [5,5%] (Ik weet niet zeker meer of het dit bier was..)
Gras/kruiden in geur en smaak. Fris maar wel aan de gewone kant.

GuineuVihoppers IPA [7,7%]
Bier met passievrucht. Hele zoete moeilijk te omschrijven smaak. Romig en vol. Apart maar wel lekker.

JopenHijsm [8,1%]
Beetje zeepsop lijkt het in geur en in smaak. Mja.. niet echt lekker, weet ook niet goed waarom niet.

JopenThomas & Kenau [10%]
Fleurige zoete bloemen geur. Een aparte smaak door kenau, gek. Moet je van houden denk ik. Ik weet niet of ik het lekker vind of niet.

The white hagBlack boar imperial oatmeal stout [10,2%]
Mooie geroosterde mouten maar niet té. Romig en vol. Wel sterk maar niet echt te merken.

The white hagWhite Sow Oatmeal Chocolate Milk Stout Nitro [5,2%] favoriet
Mijn favoriet van dit festival! Lijkt bijna alsof je een ijskoffie drinkt! Lekker romig, vol en mooie tonen van chocolade en koffie. Heerlijk!

The white hagBarrel aged heather sour [7,5%] favoriet
Jeetje mina wat een mooi bier! Wel ontzettend zuur maar net niet zo zuur dat je gezicht vertrekt. In eerste instantie goed zuur, daarna zoetig. Jumm wat een mooie gelaagdheid. Je proeft kwaliteit en dat dit bijzonder bier is. Ben wel de enige die het lekker vind van mijn vrienden.

Kompaan Bloedbroeder imperial stout porto barrel aged [10%]
Deze ben ik al meerdere keren tegengekomen maar nooit genomen. Nu had een vriend hem. Snel geproefd. Bacon in smaak. Erg mooi gebrand, niet té voor mij. De port komt vooral terug in de geur. Een mooi volle en romige smaak. Wauw!

Van MollOns blackie [9%]
Voor mij is deze net iets te gebrand en daardoor droog en heftig in smaak. Hij is romig maar minder als andere stouts van vandaag. Net mij te heftig.

Deze twee bieren van Oedipus werden niet gewaardeerd door mijn vrienden. Ik merk dat ik steeds meer van zure bieren ga houden. Vooral met het lekkere weer!

Oedipus Swingers [4%]
Zure citrus geur. Ook in de smaak erg zuur en lichtelijk zoutig (gose). Verfrissend!

OedipusVogelen [4%]
IPA geur, heerlijk tropisch. Het bier is heel licht geel van kleur. In smaak is hij meteen flink zuur maar ook erg fris. Vol genoeg voor zo’n laag alcoholpercentage. Super verfrissend en dorstlessend met dit weer.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.