Gin Weizen | Gebrouwen door vrouwen

Gin Weizen is een bier (6%) gebrouwen met gerst, tarwe en speltmout. Lekker zoet en fris. Heerlijk op het terras in de zon. De speciale smaak komt door de gin kruiden die aan het bier zijn toegevoegd.(gebrouwendoorvrouwen.nl)


gin weizen1

Jawel, een hittegolf heeft ons land in zijn greep. Wat heb je dan nodig..? Een weizen biertje! Daarom dronk ik vandaag de Gin Weizen van Gebrouwen door vrouwen.
Eerder dronk ik al de tricky tripel en de bloesem blond van gebrouwen door vrouwen. Gebrouwen door vrouwen, het zegt het al, twee dames uit Amsterdam die aan het brouwen geslagen zijn. Vooral de bloesem blond vond ik heerlijk. Nu is het tijd voor deze Gin Weizen, lijkt me heerlijk verfrissend met dit weer..!

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het biertje is licht geel van kleur en heeft een dunne schuimkraag. Het kruidige karakter komt lichtjes in de geur naar boven. Daarnaast proef ik meteen de typische weizen smaak, de banaan is goed te onderscheiden.

Wat proef ik en wat vind ik?

Het biertje heeft een mooie body, hij is licht romig en niet waterig. Ik hou niet van waterige bieren 😉 Ook hier komt de banaan weer naar boven met daarnaast citrus. Ook is er een lichte koolzuur bubbel aanwezig, dit zorgt voor het frisse karakter.

Ik vind het biertje niet goed te onderscheiden van een ‘normale’ weizen. Wel heeft dit bier een licht kruidig onderscheidend karakter maar alsnog vind ik de smaak van jeneverbes moeilijk te onderscheiden. Het bier is heerlijk voor een hittegolf als deze, hij frist je echt even op. Vooral als je hem koud drinkt! Jum!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.