Maya | Brouwerij Jessenhofke

maya

“Het Hasseltse seitanbedrijf Maya en brouwerij Jessenhofke werkten samen aan dit experiment. De gerst werd gedeeltelijk vervangen door het zetmeelhoudende restproduct van de seitanmaker. Het resultaat is een lichtblond sprankelend bier (6%) met ondanks zijn hoge bitterheid een zoetzurige ondertoets.” (jessenhofke.be)

Eerder dronk ik al de tripel van brouwerij Jessenhofke, toen ik erachter kwam dan hun bieren in de ekoplaza verkocht worden. Nu een tweede bier. De blonde maya.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Licht kruidige maar daarnaast redelijk vlakke geur. De maya is bier met een mooie dikke schuimkraag.

Wat proef ik en wat vind ik?

Joepie ik hou ervan als blonde biertjes ook een goede body hebben. Daarmee bedoel ik dat het bier niet waterig smaakt en zelfs licht romig aanvoelt. Het bier begint kruidig en zoet. Ik vind het lastig te omschrijven wat voor kruiden ik proef. Ook op de site van de brouwer kan ik dit niet  terugvinden. De kruiden overheersen zelfs een beetje in smaak. Maar ik kan het wel waarderen.

Na het licht zoete en kruidige karakter eindigt het biertje bitter en lichtelijk droog. Dit geeft een mooie balans aan het geheel.

Het bier is maar 6% maar toch verwarmd hij licht mijn buik. Lekker hoor, en ook nog eens gebrouwen met ingrediënten die allemaal van biologische afkomst zijn.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.