PMPRNL | Brouwerij Jessenhofke

IMAG3604

Bij de biologische winkels (in dit geval de ekoplaza) is tegenwoordig ook bier te vinden. Zo vond ik er eerder al eens de Gulpener Ur-Hop, een aanrader en nu vond ik er bieren van deze brouwerij. Natuurlijk trok dat mijn aandacht, omdat de meeste ingrediënten van dit bier biologisch zijn. Maar is het dan ook lekker bier..? Ik kocht de Pimpernelle (8%) van Brouwerij Jessenhofke.


“Om het biolabel te bekomen dienen er aan een aantal voorwaarden voldaan te worden. Het biolabel geeft aan dat de ingrediënten voor dat product voor minimaal 95% uit biologische grondstoffen bestaan, concreet wil dat zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest werden gebruikt bij de opkweek. Verder is het verboden kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen toe te voegen of genetisch gemodificeerde ingrediënten te gebruiken.” (jessenhofke.be)

Het wordt gebrouwen op basis van Jessenhofke Tripel, met extra toevoeging van 5 kruiden: pimpernel, hysop, tijm, bonenkruid en mirte. Het bier is ontwikkeld in samenwerking met kruidenkweker Sanguisorba en wordt gebrouwen sinds 2010. (wikipedia.nl)

Zicht & Geur

Het bier heeft een licht gele kleur. In de geur ruik ik meteen de gebruikte kruiden terug met daarnaast ook citrus tonen. De schuimkraag is in eerste instantie mooi dik maar hij verdwijnt toch ook redelijk snel weer.

Smaak

Ik moet zeggen dat ik dit biertje eerder onder de blondjes zou plaatsen dan onder de tripel bieren. Dat wil niet zeggen dat ik het geen lekker biertje vind. Het bier is redelijk vol, voor mij vol genoeg. De kruiden uit de geur komen ook in de smaak weer terug. Ook is het bier best bitter en lichtelijk scherp, wat even wennen is. Dit aangezien er ook niet echt een zoetje in dit biertje zit. Toch is het bier toegankelijk, verfrissend en goed door drinkbaar. De bitterheid wen je aan, hij overheerst niet op één of andere manier. Het is een prima biertje, al miste ik een klein beetje een zoetje/wat fruitigheid. Toch ben ik nu ook benieuwd geworden naar andere bieren van deze brouwerij, wordt vervolgd.

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Ik vond dit bier ook wel lekker, maar wat leeg http://biervat.blogspot.nl/2015/05/pmprnl-lkkr.html

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.