La Corne du Bois des Pendus blond | Brasserie d’elby

IMG_2283

Eerder dronk ik al de tripel van Brasserie d’elby, zie hier. Deze kon mij goed behagen, daarom is het nu tijd voor de blonde versie (5,9%).

La Corne du Bois des Pendus wordt geschonken in een hoornvormig glas dat geplaatst wordt in een houten staander. In 2012 diende brouwerij Bosteels een klacht in omdat het glas te sterk zou lijken op het glas van hun Pauwel Kwak. Begin december 2012 oordeelde de Antwerpse rechtbank van koophandel echter dat er geen verwarring mogelijk was en dat het glas mag behouden blijven. 


Zicht & Geur

Wanneer ik het ingeschonken heb, zie ik een licht geel gekleurd biertje met een volle schuimkraag. Deze schuimkraag houdt ook mooi stand terwijl ik het bier drink. De fruitige geur wat veel blondjes hebben is aanwezig maar wel in lichte mate.

Smaak

La Corne du Bois des Pendus blond is mooi rond en vol. In de smaak is het bier vooral bitter, dit overstemt ook de rest van het bier. Heel licht komt de fruitigheid uit de geur weer terug. Ik proef banaan, maar zodra ik het proef verdwijnt de smaak ook weer snel. Voor mij is het een wat vlak bier. Hij  is vooral bitter en had van mij zoeter en frisser mogen zijn. Nee neem dan de tripel, die is wel lekker.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.