Vicaris Tripel Gueuze | Brouwerij Dilewyns

 

IMAG3508

Dit bier (7%) is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en Gueuze een uniek type bier. De fruitige en zachte eigenschappen van Vicaris Tripel Gueuze zijn afkomstig van de Vicaris Tripel, de frisse lichtzurigheid krijg het bier mee van de Gueuze. Voor het maken van dit unieke bier worden beide bieren afzonderlijk gebrouwen op hun originele wijze en nadien herenigd om samen op fles te gaan. (vicaris.be)


Eerder dronk ik al de tripel van deze brouwerij. Die vond ik wat te veel een honing smaak hebben. Nu was het tijd voor dit bier, wat op meerdere plekken genoemd werd als een super goed en lekker bier. Dat moest ik natuurlijk proberen. Zou hij net zo zuur zijn als de oude Geuze boon of zoeter door het mengen met tripel bier?

Wat zie ik en wat ruik ik?

Wanneer ik het bier inschenk lijkt het net alsof ik champagne inschenk. Het bier bruist van de vele koolzuurbubbels. De geur is typisch voor een Geuze bier, het ruikt naar witte droge wijn, een beetje zurig, wrang en lekker fris.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak proef ik het geuze zuurtje, die je even een beetje wakker schudt. Echter volgt daarna de zoete toon van de tripel. Die brengt het zurige karakter weer in balans. De Vicaris Tripel Geuze is een mooie combinatie van beide bieren. Hij is lekker friszuur door de Geuze en wat zoeter en voller door de tripel. Jum, deze ga ik vaker nemen!

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.