Budels honing | Budelse brouwerij

Soms moet je in het centrum van een stad eens verder kijken dan een supermarkt, slijterij of bierwinkel. De biologische winkels hebben namelijk ook nog bieren! Soms biologisch, soms niet. Zo heeft onze Ekoplaza wat Budelse bieren en bieren van Jessenhofke.

Dit keer de beurt aan de Budels honing (4,5%). Honing bieren zijn tot nu toe niet echt mijn favoriet, zie hier. Wellicht weet deze mij wel te plezieren.


budels honing

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Budels honing is een goudgeel bier met een kleine schuimkraag die meteen ook weer verdwijnt. In het bier zijn er wat koolzuurbubbels aanwezig maar niet veel. In de geur ruik ik meteen de honing. De zoete (wat uitgedroogde) sterke honing geur komt me tegemoet. Het is wel echt een pure honing geur, alsof je je neus boven een potje ambachtelijke honing houd.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ook in de smaak komt de pure honing weer terug. Dit is ook bijna de enige smaak in het bier, dat maakt het wel wat vlakjes. Wel is het een mooi aanwezige smaak die je ook nog lang blijft proeven. Er is een kleine bitter die nog een beetje probeert de honing te dempen.

De Budels Honing is door de honing een zoet maar ook mild en toegankelijk bier. Voor mij neigt dit bier wel iets te veel naar de zoete kant. Maar als ik hem vergelijk met andere honing bieren is dit wel één van de betere. De honing is tenminste duidelijk aanwezig haha.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.