Gringel bier | Café de Grendelpoort

Gringel

Dit Gringel bier (7,5%) kreeg ik van een vriendinnetje die in Valkenburg geweest was. Het bier is gebrouwen voor Café de Grendelpoort te Valkenburg. En te koop één deur verder bij Bierboetiek de zythotheek.

“De Gringel bieren danken hun naam aan de middeleeuwse Gringelput, de waterput bij de Valkenburgse  stadspoort, de Grendelpoort. De poortwachters lesten er altijd hun dorst.” (poshoorn.nl)

 


Het bier

Het Gringel bier is een blond bier met een kleine schuimkraag. In de geur overheerst vooral honing.

Het bier heeft een prima body, hij is net vol genoeg. Het koolzuur is in goede mate aanwezig, niet te overheersend. De honing komt ook hier weer terug, net als in de geur. Die zorgt ervoor dat het biertje een mild toegankelijk karakter heeft. In de nasmaak maakt de honing plaats voor licht bittere en kruidige smaken.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.